HR Premium

Как разпределението на ролите в екипа влияе на успешната работа

IMG IT Academy

Успешно създаденият или спонтанно сформиран екип от съвместими, уважаващи един друг специалисти в процеса на работа в екип и неформална комуникация, достатъчно бързо се превръща в сплотен жизнеспособен екип с обща цел, единна система от ценностни ориентации и, като правило, с високо професионално ниво.

По време на работа, във ваканция, в съвместни неформални събития, членовете на екипа се опознават добре, учат се взаимно да се уважават и отчитат силните и слабите страни на всеки. Всеизвестно е, че няма двама абсолютно абсолютно еднакви хора. Имаме различни вътрешни енергии, сила на характера, способности и склонности за различни непрофесионални дейности, за комуникация, за изкуство и т.н.

Личностните способности на различни членове на екипа в крайна сметка приемат формата на неофициален екипен ресурс, който той целенасочено използва в различни ситуации. Така в екипът, въз основа на доброволчеството и общото съгласие, възниква неформално разпределение между членове на екипа на различни ролеви функции за решаване на различни ситуации в посока, благоприятна за екипа. За типични, често повтарящи се ситуации в екипа се формират стереотипи за съответните разпределения на ролите. При спонтанни ситуации екипът бързо определя най-подходящото разпределение на ролите според принципа „ти ще го направиш най-добре“.

Това съдържание е заключено!

Влезте, за да отключите съдържанието!

Digital Agency SEOMAX
Покажи повече

HR Manager

hrmanager.bg | Портал на знанието: Човешките ресурси, HR мениджмънт

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close