HR PremiumHR МаркетингHR Мениджър

Алгоритъм за построяване на HR Brand в организацията

IMG IT Academy

В тази част ще се фокусираме върху разработката на HR Brand: кое е важно, какви инструменти има и какви са възможни грешки.

Важно е да се определят ключовите понятия и да се отговори на въпроса защо трябва да се ангажираме с HR брандинг и дали сме готови да изразходваме ресурси за него.

  1. Ключовите термини и понятия в построяването на HR Brand:
  • HR Brand – реалното възприемане на нас като работодател от нашите служители и пазара на труда в целевия сегмент. Репутацията е това, което имаме, независимо дали работим по нея или не. Струва си само да влезем в няколко сайта, където бившите и настоящи служители ни обсъждат като работодател и можем да видим своя истински бранд.

 

  • HR branding е съзнателен, непрекъснат процес за изграждане на правилното, необходимо възприемане на нас като работодател от целевата аудитория – най-добрите служители на ключовата категория и пазара на труда. Имиджът е това, което изграждаме. Не е достатъчно просто да присъстваме в информационното пространство за да постигнем известност. Важно е, първо, дали тази информация достига до целевата аудитория: нашите потенциални служители на пазара. И второ, достига ли необходимата ни информацията, която наистина трябва да излезе? Подобно на риболова: правилната стръв, хвърлена на правилното място.

Трето, как точно нашата информация се възприема от целевия сегмент. Важно е дали пазарът „кълве“. Целта на HR брандирането е да увеличим притока на качествен персонал към нас и да намалим изтичането на качествен персонал от нас с по-ниски разходи. Отговорите на тези три въпроса показват разликата между HR брандинг и простото информиране на пазара за нашата компания.

Това съдържание е заключено!

Влезте, за да отключите съдържанието!

Digital Agency SEOMAX
Покажи повече

HR Мениджър

HR Мениджър е специализиран интернет ресурс насочен към предоставяне на актуална информация в областта на мениджмънта и управлението на човешките ресурси, както и полезни съвети и насоки към младите специалисти, които търсят професионална реализация.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close