HR МениджърПолезно

Идва ред на мечтаната за всички почивка

IMG IT Academy

Оказва се, че 30 процента от българската територия е заета от планини. Само този факт поставя България на равно с такава ски държава като Словакия, Карпатите или Австрийските Алпи.

България, заедно с Полша, Словакия и Румъния, са основните ски страни на Източна Европа и добра алтернатива за скиорите, които обичат да комбинират разнообразието и красивата природа.

Сравнително дълъг летен сезон, дължината на пистите е 210 км., модерни лифтове, добри терени за каране на ски и всичко това на фона на живописните балкански планини Пирин и Родопи.

В допълнение към чистите ски предимства, е пълно с природни и исторически забележителности, които дават възможност да разнообразите вашата зимна ваканция и да я напълните с ярки впечатления.

Без преувеличение Банско може да бъде наречено едно от най-прекрасните и живописни места в Европа. Уютен ски курорт, заобиколен от три планински вериги – Родопи, Пирин, Рила, който има много предимства. Те включват мек климат, чист въздух и множество извори с вкусна вода. А наличието на добре оборудвани писти и достъпни цени на услугите го правят още по-привлекателен за туристи от цял ​​свят.

Банско се намира в югозападна България и освен че е най-известният курорт, местните планини  „Национален парк Пирин“ са под егидата на ЮНЕСКО и са включени в списъка на обектите на световното наследство.

Банско е най-големият курорт на Балканския полуостров и истинска архитектурна скъпоценност на България. Разликата във височината в ски зоната е 930-2560 метра, а дължината на пистите с различна трудност е 75 км. Има сноубордисти, фен парк и халф-пайп.

Основният проблем на курорта е липсата на летище. В момента се строи международно летище в близост до град Гоце Делчев, който е на 50 км. от Банско и това ще бъде истински пробив. Междувременно скиорите стигат до курорта Банско през София.

Разлика в надморската височина в ски зоните: 990 – 2600 m.

Общата дължина на пистите е 75 км.

Най-дългата писта е 16 км.

Асансьори – 14 + 10

Характеристика на курорта Банско

Лифтът от Банско до планината е само един с 8 местни кабини и сутрин има значителна опашка. Затова си струва да стигнете тук с първия ски-бас или да живеете в близост до лифта, за да сте близо до лифта до 7.30 сутринта. Може да отседнете в близост до Банско в Русковец Термал СПА & СКИ Резорт, където безспорно ще се чувствате отлично и ще комбинирате ските със СПА.

Най-високата точка на лифта Кабинков е Бъндеришката поляна. В самата планина изчезва първоначалното напрежение отлита, тъй като планинската верига веднага пленява със своята красота и добре поддържани пътеки. В зоната за ски има десетки лифтове и 60 км. разнообразни спускания.

Има десетина лифтове и 60 км в ски зоната. различни склонове. Една седмица обикновено е достатъчно за ски, за да не се отегчите.

Несъмнените предимства включват разнообразието на пистите, стръмността на склоновете се улеснява от стръмен вертикален спад. Освен това старият град на Банско е много красив и има много предложения за храна и жилища.

Алпийски ски в Банско

В Банско, най-добрият курорт за ски от всички български курорти, по-голямата част от пистите са за средно подготвени скиори и нагоре. Истинско предизвикателство за скиорите е пистата Томба, най-трудната писта на курорта, кръстена на легендарния италиански скиор Алберто Томба.

Основният връх на курорта е връх Тодорка (2745 м.)

Всички писти са оборудвани със снежни машини и осветление. През 2009 г. в Банско се проведе Световното първенство по ски.

За най-готините ски в Банско има хели-ски – това е, когато скиорите се доставят до мястото на спускане с хеликоптер.

Digital Agency SEOMAX
Покажи повече

HR Manager

hrmanager.bg | Портал на знанието: Човешките ресурси, HR мениджмънт

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close