HR НовиниАкценти

Лидерство чрез пример

IMG IT Academy

Лидерството не е титла, нито позиция. Лидерството е въпрос на избор. Да си лидер означава да имаш влияние върху хората без да имаш власт или официален статут. Лидерът повежда хората, като поема първата крачка и дава пример на околните.

Всеки от нас има правото на избор дали да следва или да поведе и да бъде следван. За организацията, в която работя е важно да съхрани и развие определени ценности, именно поради тази причина, ние от Delasport се стараем да бъдем пример, организираме и участваме в различни благотворителни инициативи. Една от тях е изключително популярното събиране на пластмасови капачки, „капачки за бъдеще“, с помощта на които се закупуват кувьози за недоносени бебета в малките градове и села в страната.

Последната ни по-голяма инициатива приключи в средата на ноември месец и тя бе насочена към три годишен герой, който се бори с рак на кръвта. Служителите в компанията събрахме четирицифрена сума, а собственикът на Delasport я удвои, за да помогнем на детето в нужда.

Поставяйки началото на 2021 година, ние сме в търсене на нова благородна кауза. Както обичам да казвам, за да повярвяш в доброто, трябва да започнеш да го правиш. Примерът е важен, думите са вятър, това все ми повтаряше един много мъдър до мен човек. Не забравяйте, че всеки може да бъде лидер, всеки може да бъде добър и целеустремен, всичко е въпрос на избор.

Големите организации стартират с голям лидер начело. Всеки голям лидер има смели мечти, които преследва, цялата тази енергия, която притежава, води зад себе си тълпа от последователи, които му помагат да усъществи тази голяма мечта. Но за да си лидер, най-важното е, мечтите да не само за теб самия, а за всеобщото благо, това е основна черта в характера на всеки лидер. Изключително важно е с какви очи искаме да гледаме на света и да се настроим в този ритъм.

Ще завърша с една мислъл, която много харесвам, а именно, изказването на Хенри Кисинджър, „Задачата на лидера е да преведе хората си от там, където се намират, до там, където никога не са били.”

Автор: Людмила Гашевска

Digital Agency SEOMAX
Покажи повече

HR Manager

hrmanager.bg | Портал на знанието: Човешките ресурси, HR мениджмънт

Подобни публикации

Back to top button
Close
Close