Digital HRHR Мениджър

Дигитална трансформация в процесите по управление на хора

IMG IT Academy

Забързаният свят, в който живеем налага промени, които да облекчат ежедневието ни.

Всички знаем, че в основана на успешния бизнес седи човешкият фактор и неговото влияние. За да е успешен един служител, той трябва да е истински ангажиран с компанията, в която работи. Ето в тази главна роля влиза специалистът по човешки ресурси.

Той трябва да осигури адекватна и приятна работна атмосфера, както и да въвлече, и ангажира служителите на компанията така, че те да усещат, че са част от едно голямо цяло, в което искат да останат. Бизнесът се променя динамично и ние трябва да вървим с него, да се адаптираме, за да отговорим на потребностите му.

Добър пример за дигитализиране в процесите на ЧР е компания Моркоуд София, която използва различни платформи за работа от разстояние, за да могат служителите да работят от вкъщи. Също така компанията споделя информация в „облак“, за да е достъпна до всички служители в отдел, именно тази гъвкавост значително улеснява работните процеси.

По този начин всичко става с лекота, а на преден план изпъква екипната работа, което води до новите и предпочитани от поколение Z – хоризонтални работни модели. Подборът също се случва онлайн, за да се избегне изчакване преминаване на извънредното положение, в което е страната. Тази дигитализация спестява пари, консумативи, транспортни разходи, но най-вече време, което всъщност ни е най-ценно!

Важно е да се отбележи, че изключително лесно правим справка за хората в социалните мрежи, а това само по себе си е и възможност да контактуваме подходящите без те самите да са кандидатствали. Тук е и момента да спомена колко добра работа върши една HRM система, която само с един клик позволява достъп до всякакви справки относно болнични, отпуски, заплати и др.

Всички тези инструменти, които  HR-а използва, за да улесни както своето ежедневие, така и на другите, му позволяват да отдели време и на други важни неща като обучения с цел развитие на персонала. Ето по този начин се завърта колелото и отново се връщаме в началото, където заговорихме за това колко е важно служителите да са истински ангажирани с компанията, в която работят и да чувстват, че ценни за нея, тъй като човешкият капитал е в основата на успешния бизнес!

 

Автор: Людмила Гашевска

 

Digital Agency SEOMAX
Покажи повече

HR Manager

hrmanager.bg | Портал на знанието: Човешките ресурси, HR мениджмънт

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close